У дуелу два Србина у Америци било је места само за једног /видео/

Кошаркаши Денвер Нагетса остварили су нову победу на крилима сјајног српског центра Николе Јокића, овог пута против Атланта Хокса нашег Богдана Богдановића.
Sputnik

Денвер је савладао Атланта Хоксе резултатом 126:102.

Јокић је забележио још једну добру партију, пошто је меч завршио са 16 поена (7/12), десет скокова, осам асистенција, једном украденом лоптом и две блокаде за само пола сата на паркету.

Богдановић је пружио исподпросечну партију и забележио девет поена (4/9) и по један скок, украдену лопту и асистенцију.

Нагетсима је ово била друга победа у низу, којом су остали на петом месту Западне конференције, иза Јуте, Финикса, Клиперса и Лејкерса.

Изабраници Мајкла Мелоуна нису најбоље ушли у меч, па је Атланта успевала да остане у резултатском прикључку све до завршнице првог полувремена.

​Денвер је серијом од 13:0 успео да се одлепи и да на велики одмор оде са предношћу од десет поена.

Све се намешта да Јокић испише историју српске кошарке у Америци

Игра Хокса се потпуно распала у другом полувремену, а питање победника је практично решено на крају треће деонице, после које је било 20 поена предности за домаћина.

Поред Јокића, у победничком саставу истакли су се и Џамајкл Грин са 20 поена и седам скокова, Џамал Мареј са 17 поена и четири асистенције и Мајк Портер са 15 поена и десет скокова.

Дебитовао је и недавно трејдовани Ерон Гордон, који је на терену провео 20 минута и дошао до учинка од 13 поена, два скока и једне асистенције.

На другој страни своју екипу је вукао Треј Јанг са 21 поеном, пет скокова и седам асистенција. Данило Галинари је додао 14, а Џон Колинс 11 поена.

НБА, недеља на понедељак:

Шарлот – Финикс 97:101

Торонто – Портланд 117:122

Денвер – Атланта 126:102

Лејкерс – Орландо 96:93

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Блам америчке легенде: „Гледао сам како Дивац игра за Хрватску“

„Чудовиште“ је добро упознало Јокића, а сада зна и ко је Бобан /видео/

Рођен у Италији, има пасош Шведске и Грчке, жели га Шпанија – али, бира Србију!

Коментар