„Сиротиња“ је одговорила богатима – креће Бетон лига

Након што је Европу потресла информација о оснивању Суперлиге као затвореног такмичења у ком ће наступати најбогатији клубови чиме би се створио велики јаз у фудбалу, уследио је одговор „сиромашних“ који ће основати „Бетон Суперлигу“ .
Sputnik

Поред бројних оптужби и негодовања од стране некадашњих и актуелних фудбалера и менаџера, најконкретнији потез је повукло неколико европских нижелигаша, али и прволигаша, који ће основати „Бетон Суперлигу“, као такмичење у којем неће бити битан новац, већ дружење, прави фудбал, повезивање, хуманитарни рад и размена искуства на свим пољима у циљу напретка најважније споредне ствари на свету.

Дебакл Суперлиге!

Након шаљиве иницијативе ФК Рекреативо из Бањалуке на Твитеру, иницијативу је прихватио српски клуб ФК Миљаковац, недавно основан клуб са хуманитарном мисијом, као и ФК Осогово, македонски друголигаш, али и ФК Вардар, најпознатији клуб из Северне Македоније.

Подршка оснивању „Бетон Суперлиге“ дошла је чак и из „колевке фудбала“ од ФК Јунајтед Манчестер, клуба који су основали навијачи након куповине Манчестер Јунајтеда од стране браће Глејзер и који је популаран широм света.

Иницијативу је подржао и ФК Фаирант из Кракова, пољски нижелигаш, а многи клубови се тек јављају, тако да ће ова лига и иницијатива бити све бројнија и бројнија.

У плану је да се клубови повежу на свим нивоима, и када околности дозволе чак и посете једни друге, одиграју хуманитарне мечеве, и покажу праву суштину фудбала, данас увелико заборављену.

У међувремену је пројекат похлепних милијардера стављен на стенд-бај, јер су због одлуке шест енглеских клубова да иступе из Суперлиге челни људи најављеног такмичења објавили да се лига до даљњег суспендује. 

Забио је куму „нож у леђа“ и – преварио се!

Брегзит – „погрешили смо, извињавамо се“

Пикси за Спутњик: Богати хоће хлеба преко погаче

Коментар