Српски метеоролог објавио нову прогнозу, ево какво нас време очекује до 1. маја

Ђорђе Ђурић изнео је нову временску прогнозу до краја априла. Добра вест је да нас следеће седмице не очекују мразови и највероватније је да је ово све од мразова на 2 метра ове пролећне сезоне у нижим пределима.
Sputnik

 

У ноћи између суботе и недеље биће поново ведро и веома хладно, уз појаву слабог мраза на 2 метра, док се при тлу мраз очекује у већини предела. Минимална јутарња температура биће у недељу ујутро слична као и данас и кретаће се од минус 1 степен Целзијуса до 5 степени у нижим пределима, а на Пештеру до минус 5. Током дана биће топло, максимална температура до 21 степен, у Београду до 19.

Дакле, овај викенд може донети велику опасност по пољопривредне и ратарске културе, нарочито по културе при тлу, тако да су обавезне адекватне мере и заштите. Мраз овог викенда може нанети само додатне штете већ много оштећеним културама од претходних мразова током априла и марта.

Добра вест је да нас следеће седмице не очекују мразови и највероватније је да је ово све од мразова на 2 метра ове пролећне сезоне у нижим пределима.

У Србији у недељу јутро ведро и веома хладно, понегде уз слаб мраз, док се приземни мраз очекује у већини предела. У долинама и котлинама очекује се магла. Током дана сунчано и топло. Ветар слаб, променљивог правца. Минимална температура од минус 1 до 5 степени, при тлу ниже, а максимална дневна од 17 до 21. Након јутарњих 5 степени, максимална температура током дана у Београду 19.

У Србији у понедељак повећање облачности. На крајњем северу током дана биће услова за кишу, а током ноћи и у осталим пределима. Максимална температура од 11 степени на северозападу до 19 на југоистоку Србије.

У уторак облачно и свежије са кишом, пљусковима и грмљавином. Дуваће умерен до јак југоисточни ветар, на југу Баната и са олујним ударима. Максимална температура од 10 до 16 степени, у Београду до 13.

Од среде до суботе променљиво облачно и топлије са локалним пљусковима и грмљавином, док ће на југу бити суво и углавном сунчано, али и најтоплије. Максимална температура од 18 степени на северозападу до 26 на југу Србије, у Београду у зависности од дана од 19 до 24 степена.

Коментар