Зашто светски медији препоручују Црну Гору за летовање

Престижни британски магазин за путовања Вондерласт препоручио је Црну Гору, заједно са суседном Албанијом, као прву дестинацију на листи земаља које би требало посетити у јулу ове године.
Sputnik
Црна Гора се још једном нашла у друштву егзотичних светских дестинација, као што су Аустралија, Сејшели и Мексико, а аутори чланка објављеног у Вондерласту истичу Црну Гору као савршену летњу дестинацију са мање гужве, а идеалних температура за овај период године.
„Прошетајте Котором, упијајте зраке сунца на будванским плажама и уживајте у природи Националног парка Дурмитор.“
И немачки медији препознали су Црну Гору као дестинацију коју вреди посетити. Познати немачки недељник Фреизејт Воше објавио је чланак о Црној Гори, коју у оквиру рубрике „Путовања из снова“ описује као „рајско место на Балкану“.
Чланак о Црној Гори објављен је на осам страна овог познатог немачког недељника, а аутори истичу да, иако мала балканска држава, Црна Гора изненађује дивним искуствима у природи.
Плаже са кристално чистим водама Јадранског мора, романтична места са велелепним црквама, манастири и палате и онај мали, софистицирани Тиват“, додају аутори, пренео је Б92.
Осврнули су се и на Бококоторски залив, Будву и Свети Стефан, Велику плажу, али и на север Црне Горе, истичући природне лепоте Националног парка Дурмитор.
Прочитајте још:
Коментар