Јефтина провокација Надала пред финални двобој са Ђоковићем

Централни догађај у свету спорта данас је резервисан за тенис, за финале Рима у којем се састају Новак Ђоковић и Рафаел Надал од 17 часова.
Sputnik
Две громаде у сваком смислу, двојица истинских гладијатора који годинама доминирају у белом спорту, укључујући наравно и Швајцарца Роџера Федерера, судариће се у шестом међусобном финалу Рима.
Биће ово чак 57. двобој Новака Ђоковића и Рафаела Надала у којем српски тениски ас има предност, односно две победе више (29-27). Ипак, јасно је да је Шпанац „краљ шљаке“ и да Нолета чека паклено тежак задатак да на путу ка новој Mастерс титули баци на колена најбољег играча икада на земљаној подлози.
Ђоковић објаснио шта је потребно ако „уопште жели да се нада против Надала“
Али оно што није у реду, јесте у најмању руку безобразна изјава великог шампиона Рафе Надала, који је у полуфиналу на терену провео свега сат и 32 минута победивши Опелку резултатом 6:4, 6:4, док је с друге стране Новак Ђоковић у суботу одиграо чак два меча, и провео је на терену готово пет часова!
Подсетимо, први тенисер света Новак Ђоковић је у суботу играо четвртфинале са Грком Стефаносом Циципасом, које је добио после великог преокрета и борбе од два сата и 12 минута. Само неколико сати касније, Ноле је морао поново на римску шљаку, и ту је у полуфиналу добио домаћег тенисера Сонега, а борба је трајала два сата и 44 минута.
Ђоковић је практично целу суботу „шљакао“ и урадио је то на најбољи могући начин, али је велико питање колико је успео да се физички и психолошки опорави и припреми за велико финале у Риму са његовим највећим ривалом у каријери Рафаелом Надалом.
Свестан је свега тога врло добро и Надал, отуда и ова јефтина провокација како физичка спрема неће утицати на коначан исход у финалу...
► Ђоковић заказао борбу титана са Надалом!
► Надал први финалиста – див из Америке лак плен за „бика с Маљорке“
► Новак: Не поен, већ један ударац одлучио је победника
Коментар