Ђоковић објаснио шта је потребно ако „уопште жели да се нада против Надала“

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Лоренцо Сонего после полуфинала Мастерса у Риму
Новак Ђоковић и Лоренцо Сонего после полуфинала Мастерса у Риму - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је прокоментарисао победу над Лоренцом Сонегом у полуфиналу Рима, али и наредни меч – финале против Рафаела Надала, објаснивши шта је потребно да уради како би имао шансе против „краља шљаке“.
Ђоковић је елиминисао Сонега после три сета, након што је прокоцкао две меч лопте у завршници другог.
Српском тенисеру сада следи 57. међусобни окршај са Надалом, укупно шести само у финалима Мастерса у Риму.
„Прво што морам да урадим је да се одморим, на то сам тренутно фокусиран. Немам много времена, играо сам баш доста тениса, тако да се надам да ћу бити физички спремам јер је то оно што ми је потребно. То је неопходно ако желите да се уопште надате против Надала“, рекао је Ђоковић после меча.
Новак је подсетио да је у суботу провео на терену више од четири сата, пошто је морао да одиграо и одложен меч против Стефаноса Циципаса.
„И он се намучио у неким мечевима, али и ја сам, уз одлагање због кише и све што се десило данас... Надам се да ћу сутра бити 'свеж'. Даћу све од себе“, додао је најбољи тенисер планете.
​Ситуација није била добра по Новака у једном тренутку полуфиналног дуела.
„Мислим да сам се добро опоравио после другог сета. У првом гему (трећег сета) је било 0:40, на 30:40 је он замало промашио паралелу. Да је почео са брејком у трећем сету, мислим да би ствари биле другачије. Имао сам и ја своје шансе, само себе могу да кривим што нисам решио меч у два сета, требало је то да урадим“.
Како то обично бива код Новака, уследиле су и похвале на рачун противника, који ће од понедељка бити 28. тенисер планете.
„Он је показао зашто је дошао до првог полуфинала у каријери. Веома је динамичан играч, није лако играти против њега и имао је и публику на својој страни. Атмосфера је била наелектрисана и на крају сам успео да завршим меч веома добро“, подвукао је Новак.
​​► Два од два у једном дану – Новак у финалу Рима!
Надал први финалиста – див из Америке лак плен за „бика с Маљорке“
„Ако волите Ђоковића, немогуће је да волите Федерера и Надала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала