Американац одушевљен Новаковим односом према Русу /видео/

Новак Ђоковић је дан пред први дуел на Ролан Гаросу одрадио тренинг са руским тенисером Асланом Карацевим, што је изазвало доста коментара јавности.
Sputnik
Тренинг Ђоковића и Карацева није било најбитније дешавање ван терена Ролан Гароса због свега што се одвило са Наоми Осаком, али је и даље изазвао одушевљење присталица оба табора.
Српски и руски тенисер размењивали су ударце у понедељак, док су им мечеви били заказани за уторак. Карацев је прошао прво коло савладавши Џенсона Бруксбија са 3-0 у сетовима, док је Новак рутински елиминисао Тениса Сандгрена, такође са 3-0.
​Амерички новинар Џон Вертхајм је подсетио да није уобичајено да најбољи тенисери као што је Новак, који је тренутно први на АТП ранг листи, тренирају са потенцијалним противницима у завршним рундама гренд слемова.
Скандал - друга тенисерка света се повукла са Ролан Гароса!
„Обратите пажњу да на распореду тренинга пише да ће Ђоковић пребацивати лоптицу са Карацевим. То показује његово поштовање, колегијалност и самопоуздање. Не би сваки најбољи тенисер то урадио, посебно не са човеком који га је победио пре неколико недеља“, навео је Вертхајм.
Карацев, тренутно 26. тенисер планете, и Ђоковић могу да се састану у полуфиналу Ролан Гароса, али ће до тог дуела доћи само ако, поред осталих препрека, Србин савлада Роџера Федерера, а Рус шокира Рафаела Надала.
Подсетимо, њих двојица су ове године већ играли два пута. Новак је био бољи у полуфиналу Аустралијан опена са 3-0, а Аслан у полуфиналу Србија опена са 2-1.
Повратак у великом стилу – Федерер експресно до другог кола у Паризу
Ђоковић „запалио“ трибине и послао снажну поруку Надалу! /видео/
Десило се немогуће – Медведев добио меч на Ролан Гаросу
Коментар