Прва лабораторија која спаја вештачку интелигенцију и 5Г

Америчка компанија НВИДИА удружиће се са „Гугл клаудом“ како би основала прву лабораторију за вештачку интелигенцију на мрежи 5Г, објавила је компанија на својој званичној веб-страници.
Sputnik
„То ће омогућити софтверским компанијама за вештачку интелигенцију и мрежну инфраструктуру да развијају, тестирају и усвајају решења која ће убрзати формирање паметних градова, паметних постројења, као и остале напредне употребе 5Г мреже и вештачке интелигенције“, наводи се у изјави.
Лабораторија ће компанијама пружити приступ и платформи „Гугл клауд антос“ и НВИДИА-иној убрзаној рачунарској хардверској и софтверској платформи помоћу којих ће моћи да користе податке и вештачку интелигенцију за вођење пословних перформанси, побољшање оперативне ефикасности и оптимизују сигурност и поверљивост.
Компаније ће започети развој лабораторије у другој половини године.
„Глобална телекомуникациона индустрија пролази кроз велику трансформацију јер брзина 5Г ствара невиђене могућности за испоруку вештачке интелигенције на 5Г“, рекао је Рони Васишта, виши потпредседник Телекома у компанији НВИДИА. „Наша сарадња са ’Гугл клаудом‘ помоћи ће оператерима да осмисле и створе нове профитне центре изграђене на вештачкој интелигенцији и машинском учењу.“
НВИДИА је компанија основана 1999. године, специјализована за вештачку интелигенцију са више од 11.000 запослених, а према њеном званичном веб-месту, „изазвала је скок тржишта игара за рачунаре и редефинисала модерну графику“, преноси Спутњик мундо.
Прочитајте и:
Коментар