Прва лабораторија која спаја вештачку интелигенцију и 5Г

CC0 / ADMC / 5Г мрежа
5Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2021
Пратите нас
Америчка компанија НВИДИА удружиће се са „Гугл клаудом“ како би основала прву лабораторију за вештачку интелигенцију на мрежи 5Г, објавила је компанија на својој званичној веб-страници.
„То ће омогућити софтверским компанијама за вештачку интелигенцију и мрежну инфраструктуру да развијају, тестирају и усвајају решења која ће убрзати формирање паметних градова, паметних постројења, као и остале напредне употребе 5Г мреже и вештачке интелигенције“, наводи се у изјави.
Лабораторија ће компанијама пружити приступ и платформи „Гугл клауд антос“ и НВИДИА-иној убрзаној рачунарској хардверској и софтверској платформи помоћу којих ће моћи да користе податке и вештачку интелигенцију за вођење пословних перформанси, побољшање оперативне ефикасности и оптимизују сигурност и поверљивост.
Компаније ће започети развој лабораторије у другој половини године.
„Глобална телекомуникациона индустрија пролази кроз велику трансформацију јер брзина 5Г ствара невиђене могућности за испоруку вештачке интелигенције на 5Г“, рекао је Рони Васишта, виши потпредседник Телекома у компанији НВИДИА. „Наша сарадња са ’Гугл клаудом‘ помоћи ће оператерима да осмисле и створе нове профитне центре изграђене на вештачкој интелигенцији и машинском учењу.“
НВИДИА је компанија основана 1999. године, специјализована за вештачку интелигенцију са више од 11.000 запослених, а према њеном званичном веб-месту, „изазвала је скок тржишта игара за рачунаре и редефинисала модерну графику“, преноси Спутњик мундо.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала