Следећи корак – увођење бесплатног роминга са земљама ЕУ

Премијер Северне Македоније Зоран Заев разговарао је данас са премијерком Србије Аном Брнабић на маргинама Преспа форума у Охриду. Они су се сагласили да је увођење бесплатног роминга за грађане земаља региона изузетно важан моменат и истакли да је следећи корак увођење бесплатног роминга са земљама чланицама ЕУ.
Sputnik
Премијери две земље су се сложили да охридски догађај, организован поводом три године од Преспанског споразума, слави успех дијалога и побољшава имиџ Балкана, пише македонски портал „Весник“.
Србија и Северна Македонија, нагласили су премијери две земље, негују изузетно блиске односе између својих држава, народа и влада, и с тим у вези договорили су се да појачају активности на отварању Македонског културног центра у Србији и Српског културног центра у Северној Македонији.
Следећи изузетно важан аспект који приближава две земље је, како је речено, њихова огромна посвећеност унапређењу регионалне сарадње са фокусом на економску агенду.
На састанку је договорено хитно обезбеђивање свих услова за пуну функционалност система граничне контроле „Уан стоп шоп“ за грађане обе државе, што је успорено због околности које намеће пандемија, преноси Б 92.
Прочитајте још:
Коментар