Следећи корак – увођење бесплатног роминга са земљама ЕУ

© Фото : imcreator/Sebastiaan ter BurgМобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2021
Пратите нас
Премијер Северне Македоније Зоран Заев разговарао је данас са премијерком Србије Аном Брнабић на маргинама Преспа форума у Охриду. Они су се сагласили да је увођење бесплатног роминга за грађане земаља региона изузетно важан моменат и истакли да је следећи корак увођење бесплатног роминга са земљама чланицама ЕУ.
Премијери две земље су се сложили да охридски догађај, организован поводом три године од Преспанског споразума, слави успех дијалога и побољшава имиџ Балкана, пише македонски портал „Весник“.
Србија и Северна Македонија, нагласили су премијери две земље, негују изузетно блиске односе између својих држава, народа и влада, и с тим у вези договорили су се да појачају активности на отварању Македонског културног центра у Србији и Српског културног центра у Северној Македонији.
Следећи изузетно важан аспект који приближава две земље је, како је речено, њихова огромна посвећеност унапређењу регионалне сарадње са фокусом на економску агенду.
На састанку је договорено хитно обезбеђивање свих услова за пуну функционалност система граничне контроле „Уан стоп шоп“ за грађане обе државе, што је успорено због околности које намеће пандемија, преноси Б 92.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала