Тужан дан за српски фудбал: Преминуо легендарни тренер Милан Живадиновић

Милан Живадиновић, легендарни фудбалски тренер, познат по надимку Бард, преминуо је у суботу у 77. години, сазнаје Објектив.
Sputnik
Наводно је мождани удар, који је Живадиновић претрепео 4. јула, после чега је хитно хоспитализован, био кобан по легендарног тренера.
Популарни Жива, рођен је 15. децембра 1944. године и у српском фудбалу оставио је неизбрисив траг.
Био је један од ретких стручњака који се никада није либио да назове ствари правим именом, да упути критику и да скрене пажњу када нешто не ваља. Због тога је и стекао епитет правог шмекера, који је умео често да насмеје све невероватно искреним, уједно и шаљивим изјавама, које су многима нису допадале, али су погађале право у мету.
Жива - човек без длаке на језику!
Милан Живановић је током богате тренеске каријере седео на клупи Црвене звезде, водио је и Југославију и оставио је неизбрисив траг у српском фудбалу.
У тренерској каријери водио је Нови Сад, Спартак из Суботице, јуниоре Црвене звезде, Рад, Сутјеску из Никшића, турску Сакарију, подгоричку Будућност, нишки Раднички, Приштину, радио је у Кувајту, вратио се у ОФК Београд, па Будућност, а за две године као шеф стручног штаба Црвене звезде је освојио Куп СР Југославије (1993).
После Црвене звезде био је тренер репрезентације СР Југославије, а претходно и селекције до 23 године. Био је и тренер Аполона са Кипра, Ал Насра, селектор репрезентације Ирака, Јемена и Гане, тренер Обилића, Сабабафена из Техарана (освојен Куп Ирана 2005), кинеског Чангша и селекције Мијанмара.
Милан Живадиновић је творац оне чувене изјаве да је 2:0 у најопаснији резултат у фудбалу.
Звезда пред 20.000 навијача без победе против Војводине! /видео/
Србија је због њега патила у Русији, а он тврди: „Каријера ми је сада савршена“ /видео/
Један ВАР крив за различите термине у Суперлиги
Коментар