Тужан дан за српски фудбал: Преминуо легендарни тренер Милан Живадиновић

© Фото : Уoutube/DjoleМилан Живадиновић
Милан Живадиновић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Милан Живадиновић, легендарни фудбалски тренер, познат по надимку Бард, преминуо је у суботу у 77. години, сазнаје Објектив.
Наводно је мождани удар, који је Живадиновић претрепео 4. јула, после чега је хитно хоспитализован, био кобан по легендарног тренера.
Популарни Жива, рођен је 15. децембра 1944. године и у српском фудбалу оставио је неизбрисив траг.
Био је један од ретких стручњака који се никада није либио да назове ствари правим именом, да упути критику и да скрене пажњу када нешто не ваља. Због тога је и стекао епитет правог шмекера, који је умео често да насмеје све невероватно искреним, уједно и шаљивим изјавама, које су многима нису допадале, али су погађале право у мету.
Жива - човек без длаке на језику!
Милан Живановић је током богате тренеске каријере седео на клупи Црвене звезде, водио је и Југославију и оставио је неизбрисив траг у српском фудбалу.
У тренерској каријери водио је Нови Сад, Спартак из Суботице, јуниоре Црвене звезде, Рад, Сутјеску из Никшића, турску Сакарију, подгоричку Будућност, нишки Раднички, Приштину, радио је у Кувајту, вратио се у ОФК Београд, па Будућност, а за две године као шеф стручног штаба Црвене звезде је освојио Куп СР Југославије (1993).
После Црвене звезде био је тренер репрезентације СР Југославије, а претходно и селекције до 23 године. Био је и тренер Аполона са Кипра, Ал Насра, селектор репрезентације Ирака, Јемена и Гане, тренер Обилића, Сабабафена из Техарана (освојен Куп Ирана 2005), кинеског Чангша и селекције Мијанмара.
Милан Живадиновић је творац оне чувене изјаве да је 2:0 у најопаснији резултат у фудбалу.
Звезда пред 20.000 навијача без победе против Војводине! /видео/
Србија је због њега патила у Русији, а он тврди: „Каријера ми је сада савршена“ /видео/
Један ВАР крив за различите термине у Суперлиги
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала