ДФ: Демократе новим резолуцијама не могу замаскирати штету коју су нанеле српском народу

Из Демократског фронта поручују да демократе са новим резолуцијама не могу да замаскирају штету коју су нанеле српском народу.
Sputnik
„Политика демократа која се огледа у оној старој изреци ’Свачији друг, ничији пријатељ‘ ових дана доживљава фијаско. Покушавајући да зарад придобијања гласова себе представе као заштитнике свих вера и нација, постају предмет подсмеха. После издаје српских интереса, гласајући са ДПС-ом срамну Резолуцију о геноциду у Сребреници, сада предлажу Резолуцију о геноциду у Пиви и Велици, и мисле да ће овим неискреним потезом успети да замаскирају штету коју су нанели српском народу”, прецизирали су они.
Из ДФ-а истичу да са друге стране, прозивање ДФ-а да неће да их подржи у њиховом политиканству, а који је ову резолуцију предложио много пре демократа, и коју је, како они кажу, Алекса Бечић закључао у фиоци, представља лицемерство и недораслост бављења озбиљном политиком.
„У изјави Демократа да је ДПС невољно дигао руку за изгласавање резолуције и смене Лепосавића можда има и истине, јер су стари пријатељи још одавно на истом задатку, па једни другима редовно чине противуслуге”, сматрају они.
Из ДФ-а оцењују да је врхунац политичког тумарања Демократа и изјава да су они изгласали Резолуцију да српски народ није геноцидан, иако целокупна јавност добро зна и тачан назив и намеру изгласавања резолуције.
„Узалудна вам је прича о некаквом амандману, за који сте тврдили да је то нешто што се нико пре вас није сетио, да сте њиме спасили српски народ од етикете геноцидног, а што је креаторима резолуције био и једини циљ“, наводи се.
Рекли смо вам одмах да сте ви послужили као иницијална каписла која ће запалити и остале у региону, па и шире, да донесу исту антисрпску резолуцију, а Вијори Читаку вас је одмах прозвала и подсјетила какви сте и шта сте изгласали. Исто ће вам рећи и сви они који у наредном периоду донесу исту резолуцију”, навели су из ДФ-а.
„Демократе, узалудно вам је правдање и лажно кајање, јер од свих шамара које сте добили, највише боли онај који сами себи нисте ударили када је требало”, закључуј они.
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Коментар