ДФ: Демократе новим резолуцијама не могу замаскирати штету коју су нанеле српском народу

© Фото : Демократски фронт Лидери Демократског фронта
Лидери Демократског фронта  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Пратите нас
Из Демократског фронта поручују да демократе са новим резолуцијама не могу да замаскирају штету коју су нанеле српском народу.
„Политика демократа која се огледа у оној старој изреци ’Свачији друг, ничији пријатељ‘ ових дана доживљава фијаско. Покушавајући да зарад придобијања гласова себе представе као заштитнике свих вера и нација, постају предмет подсмеха. После издаје српских интереса, гласајући са ДПС-ом срамну Резолуцију о геноциду у Сребреници, сада предлажу Резолуцију о геноциду у Пиви и Велици, и мисле да ће овим неискреним потезом успети да замаскирају штету коју су нанели српском народу”, прецизирали су они.
Из ДФ-а истичу да са друге стране, прозивање ДФ-а да неће да их подржи у њиховом политиканству, а који је ову резолуцију предложио много пре демократа, и коју је, како они кажу, Алекса Бечић закључао у фиоци, представља лицемерство и недораслост бављења озбиљном политиком.
„У изјави Демократа да је ДПС невољно дигао руку за изгласавање резолуције и смене Лепосавића можда има и истине, јер су стари пријатељи још одавно на истом задатку, па једни другима редовно чине противуслуге”, сматрају они.
Из ДФ-а оцењују да је врхунац политичког тумарања Демократа и изјава да су они изгласали Резолуцију да српски народ није геноцидан, иако целокупна јавност добро зна и тачан назив и намеру изгласавања резолуције.
„Узалудна вам је прича о некаквом амандману, за који сте тврдили да је то нешто што се нико пре вас није сетио, да сте њиме спасили српски народ од етикете геноцидног, а што је креаторима резолуције био и једини циљ“, наводи се.
Рекли смо вам одмах да сте ви послужили као иницијална каписла која ће запалити и остале у региону, па и шире, да донесу исту антисрпску резолуцију, а Вијори Читаку вас је одмах прозвала и подсјетила какви сте и шта сте изгласали. Исто ће вам рећи и сви они који у наредном периоду донесу исту резолуцију”, навели су из ДФ-а.
„Демократе, узалудно вам је правдање и лажно кајање, јер од свих шамара које сте добили, највише боли онај који сами себи нисте ударили када је требало”, закључуј они.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала