Израел пооштрава мере због повећања броја заражених

Израел је данас објавио планове да ће дозволити само људима који се сматрају имуним на ковид 19 или су недавно имали негативан тест да уђу у неке јавне просторе као што су ресторани, теретане и синагоге, након поновног пораста броја заражених од корона вируса.
Sputnik
Израелска влада је укинула већину ограничења након брзе вакцинације после која је смањен број заражених и умрлих, пренео је Ројтерс.
Ублажавање ограничења подразумевало је одустајање од програма „Зелена пропусница“ који је омогућавао улазак у неке јавне просторе само људима који су вакцинисани или су се опоравили од ковида 19.
Али поједине мере су већ враћене, укључујући ношење заштитних маски у затвореном простору и строже захтеве за улазак туриста због брзог ширења заразније делта верзије корона вируса.
Везано за даље пооштравање мера, кабинет премијера Нафталија Бенета рекао је да ће програм Зелена пропусница поново бити на снази од 29. јула, по одобрењу владе.
Зелена пропусница ће се примењивати код културних и спортских догађаја, у теретанама, ресторанима, на конференцијама, приликом посете туристичкима атракцијама и верским објектима“, наведено је из Бенетове канцеларије након састанка везаног за ситуацију са корона вирусом.
Коментар