Израел пооштрава мере због повећања броја заражених

© REUTERS / AMIR COHENПЦР тест у Тел Авиву
ПЦР тест у Тел Авиву - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Пратите нас
Израел је данас објавио планове да ће дозволити само људима који се сматрају имуним на ковид 19 или су недавно имали негативан тест да уђу у неке јавне просторе као што су ресторани, теретане и синагоге, након поновног пораста броја заражених од корона вируса.
Израелска влада је укинула већину ограничења након брзе вакцинације после која је смањен број заражених и умрлих, пренео је Ројтерс.
Ублажавање ограничења подразумевало је одустајање од програма „Зелена пропусница“ који је омогућавао улазак у неке јавне просторе само људима који су вакцинисани или су се опоравили од ковида 19.
Али поједине мере су већ враћене, укључујући ношење заштитних маски у затвореном простору и строже захтеве за улазак туриста због брзог ширења заразније делта верзије корона вируса.
Везано за даље пооштравање мера, кабинет премијера Нафталија Бенета рекао је да ће програм Зелена пропусница поново бити на снази од 29. јула, по одобрењу владе.
Зелена пропусница ће се примењивати код културних и спортских догађаја, у теретанама, ресторанима, на конференцијама, приликом посете туристичкима атракцијама и верским објектима“, наведено је из Бенетове канцеларије након састанка везаног за ситуацију са корона вирусом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала