Кина: Број жртава поплава порастао на 33

Десетине хиљада људи евакуисано је данас из поплавом погођених региона централне Кине, а званичници кажу да се број страдалих у поплавама, које су најтеже погодиле провинцију Хенан, попео на 33 људи.
Sputnik
Више градова је поплављено, а усеви уништени у тренутку када се страшно невреме ширило према северу, преноси агенција Ројтерс.
Кинеска новинска агенција Синхуа извештава о директним економским губицима од 1,22 милијарде јуана (189 милиона долара).
Покрајински метеоролошки биро је данас подигао ниво упозорења на олују за четири града на северу Хенана – Синсјанг, Ањанг, Хеби и Ђаџуо – на црвено упозорење, што је највиши ниво у четворостепеном систему упозорења о временским приликама.
Опасност у делу Кине: Смртоносне поплаве, прети пуцање бране – већ је напрсла /видео, фото/
Међу страдалима је и 12 људи који су погинули када је подземна железница у Џенгџоу, главном граду провинције Хенан, на око 650 км југоисточно од Пекинга, поплављена раније ове недеље.
У том граду, где је лоше време достигло врхунац у уторак, небо се данас разбистрило, иако су поплавне воде у једном тренутку виле до висине струка или чак више, са читавим улицама под водом у многобројним областима.
Спасилачки тимови користили су гумене чамце како би становнике превезли на сигурно, док су други пролазили кроз воду носећи ствари изнад својих глава, преноси Танјуг.
Све вести из света

Прочитајте овде

Коментар