Кина: Број жртава поплава порастао на 33

© AP Photo / Long LinzhiПоплаве у провинцији на југу Кине
Поплаве у провинцији на југу Кине - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Пратите нас
Десетине хиљада људи евакуисано је данас из поплавом погођених региона централне Кине, а званичници кажу да се број страдалих у поплавама, које су најтеже погодиле провинцију Хенан, попео на 33 људи.
Више градова је поплављено, а усеви уништени у тренутку када се страшно невреме ширило према северу, преноси агенција Ројтерс.
Кинеска новинска агенција Синхуа извештава о директним економским губицима од 1,22 милијарде јуана (189 милиона долара).
Покрајински метеоролошки биро је данас подигао ниво упозорења на олују за четири града на северу Хенана – Синсјанг, Ањанг, Хеби и Ђаџуо – на црвено упозорење, што је највиши ниво у четворостепеном систему упозорења о временским приликама.
Поплаве у Кини - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2021
Опасност у делу Кине: Смртоносне поплаве, прети пуцање бране – већ је напрсла /видео, фото/
Међу страдалима је и 12 људи који су погинули када је подземна железница у Џенгџоу, главном граду провинције Хенан, на око 650 км југоисточно од Пекинга, поплављена раније ове недеље.
У том граду, где је лоше време достигло врхунац у уторак, небо се данас разбистрило, иако су поплавне воде у једном тренутку виле до висине струка или чак више, са читавим улицама под водом у многобројним областима.
Спасилачки тимови користили су гумене чамце како би становнике превезли на сигурно, док су други пролазили кроз воду носећи ствари изнад својих глава, преноси Танјуг.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала