МИП Русије: Минск морао да ојача заштиту границе, из Украјине стиже оружје за радикале

Из Украјине се у Белорусију увози оружје за радикалне групе и Минск је морао да ојача заштиту границе, рекао је заменик министра иностраних послова Русије Андреј Руденко у интервјуу за Спутњик.
Sputnik
Он је подсетио да је председник Белорусије почетком јула рекао да су откривене „спавајуће“ терористичке ћелије чији се рад координише из читавог низа земаља, укључујући непосредно суседство - Литванију, Пољску, Украјину.
Кијев: Категорички одбацујемо наводе Лукашенка о оружју, нисмо обавештени о затварању границе
„При томе био је онемогућен и покушај убиства познатог белоруског новинара Григорија Азаренка. Минск је морао да озбиљно појача заштиту границе са Украјином јер се одатле увозе оружје и муниција за радикале“, рекао је Руденко.
Такође, заменик шефа руске дипломатије је рекао да је Москва изненађена наводима западних политичара о томе да Минск наводно доприноси већем броју илегалних миграната.
Литванији би било боље да сарађује с Минском по том питању уместо оптужби, додао је он.
„Што се тиче Литваније она би требало, уместо подривачких активности, да решава та питања у контакту са белоруским властима. Ипак, Вилњус не сам што се склања од такве сарадње него и јача конфронтациони курс“, закључио је Руденко.
Литванија гради „зид“ на граници са Белорусијом због миграната
Све о Русији прочитајте овде.
Коментар