Кијев: Категорички одбацујемо наводе Лукашенка о оружју, нисмо обавештени о затварању границе

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаКијев формулисао спољнополитичку стратегију, тражи од Русије репарације
Кијев формулисао спољнополитичку стратегију, тражи од Русије репарације - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2021
Пратите нас
Кијев категорички одбацује наводе белоруског председника Александра Лукашенка о наводним испорукама оружја из Украјине у Белорусију, изјавио је портпарол украјинског Министарства спољних послова Олег Николенко.
„Никада се нисмо мешали у унутрашња питања Белорусије. Немамо намеру да то чинимо ни у будућности. Такав исти став очекујемо и од Минска, да северна граница остане безбедан простор. Истовремено, позиционирање Украјине као спољне претње део је политике дезинформисања, репресија и застрашивања белоруског становништва. Уверени смо да никакве апсурдне оптужбе и застрашивања не могу да одвоје белоруски народ од пријатељског украјинског народа и Украјине као државе која поштује и штити људска права“, навео је Николенко.
Он је рекао и да украјинске власти за сада нису добиле никакво званично саопштење из Минска о затварању заједничке границе.
„Украјинска страна за сада није добила званично обавештење о затварању границе од стране Белорусије. Од таквог потеза највише штете имао би белоруски народ“, рекао је Николенко за украјинску агенцију УНИАН.
Подсетимо, председник Белорусије Александар Лукашенко је претходно изјавио да је наложио пограничним снагама да у потпуности затворе границу са Украјином јер одатле у земљу улази огромна количина оружја.
„Огромна количина оружја долази из Украјине у Белорусију. Због тога сам наложио пограничним јединицама да у потпуности затворе границу“, рекао је Лукашенко на свечаности поводом Дана независности који се слави 3. јула.
Он је истовремено рекао и да су у земљи откривене „спавајуће“ терористичке ћелије, тзв. одреди самоодбране, са којима су повезане земље Запада – Немачка, Америка, Пољска, Литванија, као и Украјина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала