Олимпијске игре у Токију

Херој Србије: „Више не фали ниједна медаља!“ /фото/

Дамир Микец, стрелац који је Србији донео прву, сребрну медаљу на Олимпијским играма у Токију, остварио је највећи резултат у богатој каријери.
Sputnik
Вишеструки шампион и освајач бројних медаља досад није имао олимпијско одличје, али се то коначно променило.
„Још нисам свестан успеха. Већ дуго желим да комплетирам све медаље, само је олимпијска фалила у каријери. Више не фали!“, рекао је Микец.
Микец је бриљантно наступио у финалу такмичења у ваздушном пиштољу, кроз квалификације је био четврти, ако је било и после прве рунде, али је уследио преокрет.
Дамир Микец
Микец је одличним хицима успео да прескочи ривале и искористи њихове слабије наступе и да се домогне прве олимпијске медаље за себе и прве медаље за Србију.
„Добро сам почео, после сам се мало мучио. Срећа ме је погледала. Ушао сам у финале у којем сам исправио све грешке. Сви финалисти су били изванредни, али сам се базирао само на свој задатак. Први метак је био добар, а након тога лошији, али сам успео да се консолидујем“, рекао је Микец.
Дамир Микец
Како је истакао, после грешке је имао поруку за себе.
„Дамире, ово је ти је последња грешка. Од сада само у центар. Смирио сам пулс, и успео да изборим сребро. Хвала мојој породици, посебно мом тренеру Горану Микецу, као и психологу. Драго ми је да сам пробио лед на почетку Игара и што сам дао ветар у леђа колегама олимпијцима које ћу свим срцем бодрити. Немам пуно времена за славље, за три дана опет излазим на ватрену линију, где ћу наступати у миксу са Зораном Аруновић“, закључио је Микец.
Олимпијске игре у Токију
Дамир Микец упуцао прву медаљу за Србију! /фото/
Коментар