Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Херој Србије: „Више не фали ниједна медаља!“ /фото/

© REUTERS / ANN WANGДамир Микец
Дамир Микец - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Дамир Микец, стрелац који је Србији донео прву, сребрну медаљу на Олимпијским играма у Токију, остварио је највећи резултат у богатој каријери.
Вишеструки шампион и освајач бројних медаља досад није имао олимпијско одличје, али се то коначно променило.
„Још нисам свестан успеха. Већ дуго желим да комплетирам све медаље, само је олимпијска фалила у каријери. Више не фали!“, рекао је Микец.
Микец је бриљантно наступио у финалу такмичења у ваздушном пиштољу, кроз квалификације је био четврти, ако је било и после прве рунде, али је уследио преокрет.
© AP Photo / Alex BrandonДамир Микец
Дамир Микец - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Дамир Микец
Микец је одличним хицима успео да прескочи ривале и искористи њихове слабије наступе и да се домогне прве олимпијске медаље за себе и прве медаље за Србију.
„Добро сам почео, после сам се мало мучио. Срећа ме је погледала. Ушао сам у финале у којем сам исправио све грешке. Сви финалисти су били изванредни, али сам се базирао само на свој задатак. Први метак је био добар, а након тога лошији, али сам успео да се консолидујем“, рекао је Микец.
© AP Photo / Alex BrandonДамир Микец
Дамир Микец - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Дамир Микец
Како је истакао, после грешке је имао поруку за себе.
„Дамире, ово је ти је последња грешка. Од сада само у центар. Смирио сам пулс, и успео да изборим сребро. Хвала мојој породици, посебно мом тренеру Горану Микецу, као и психологу. Драго ми је да сам пробио лед на почетку Игара и што сам дао ветар у леђа колегама олимпијцима које ћу свим срцем бодрити. Немам пуно времена за славље, за три дана опет излазим на ватрену линију, где ћу наступати у миксу са Зораном Аруновић“, закључио је Микец.
Дамир Микец - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Дамир Микец упуцао прву медаљу за Србију! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала