Енглези измишљају: Руски адмирал о „злокобним мисијама“ подморница „Бореј“ на Атлантику

Британски медији спекулишу када пишу о подморницама „Бореј“ које зарањају 500 метара на Атлантику, изјавио је бивши командант руске Балтичке флоте, адмирал Владимир Валујев.
Sputnik
Немогуће је измерити дубину зарањања подморница уколико особа није у њој, истакао је руски адмирал.
„Сматрам да су то нагађања. Не знам за такве инструменте који би могли да измере дубину зарањања. Енглези нешто измишљају“, оценио је Валујев.
Опасност из дубина: Чега се највише плаше адмирали НАТО-а
У исто време, бивши командант Балтичке флоте није искључио могућност да „Бореј“ заиста може да зарони тако дубоко. Поред тога, каже да се можда ради о тестирањима нуклеарних порморница.
Валујев је подсетио да је у Совјетском Савезу изграђена подморница „Комсомолац“ која је могла да зарони до километар дубине, односно до места где торпеда не могу да допру.
Ако би у Русији сада постојале такве подморнице, биле би недодирљиве, закључио је адмирал.
Раније је британски лист „Сан“ писао да су најновије руске нуклеарне подморнице пројекта „Бореј“, које извршавају „злокобне задатке“ у Атлантском океану, озбиљно забринуле британску војску.
Како се наводи у чланку, подморнице су необично дубоко зарањале и ти маневри су забринули војску Велике Британије. Прецизирано је да руске подморнице најчешће не зарањају дубље од 400 метара, али да су овог пута поринуле дубље од 500 метара.
Све о Русији

... прочитајте овде.

Коментар