Узлетеле акције на Вол Стриту после извештаја о инфлацији у Америци

Акције на Њујоршкој берзи су ојачале данас након објаве извештаја о инфлацији у САД у јулу, чији раст није био толики колико су се прибојавали инвеститори.
Sputnik
Индустријски индекс Дау Џонс скочио је за 182 поена или 0,5 одсто достижући нови рекорд од 35.440 поена, извештава Си-Ен-Би-Си.
Референтни индекс С&П 500 је порастао за 0,15 процената такође на највиши ниво од 4.445 бодова, док је технолошки Насдак Композит ослабио за 0,2 процента на 14.761 поен.
Приноси на 10-годишње америчке државне хартије од вредности потонули су након извештаја о потрошачким ценама, одуставши од ранијих добитака, и крећу се око 1,344 посто.
Поред тога, пале су и цене нафте након информације да је Бела кућа позвала ОПЕК и њене савезнике да повећају производњу нафте како би подржали глобални опоравак од пандемије.
Фјучерси америчке нафте ВТИ ослабили су за више од 1,0 одсто на око 67,44 долара по барелу, а у истом проценту је пала и цена европске референтне нафте Брент на око 69,85 долара за барел.
Ројтерс извештава да се на силазној путањи налази и долар, после података о инфлацији, и да је према последњим расположивим подацима у паду за 0,,078 процената, пренео је Танјуг.
Коментар