Узлетеле акције на Вол Стриту после извештаја о инфлацији у Америци

Волстрит, Њујорк, САД
Волстрит, Њујорк, САД - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Акције на Њујоршкој берзи су ојачале данас након објаве извештаја о инфлацији у САД у јулу, чији раст није био толики колико су се прибојавали инвеститори.
Индустријски индекс Дау Џонс скочио је за 182 поена или 0,5 одсто достижући нови рекорд од 35.440 поена, извештава Си-Ен-Би-Си.
Референтни индекс С&П 500 је порастао за 0,15 процената такође на највиши ниво од 4.445 бодова, док је технолошки Насдак Композит ослабио за 0,2 процента на 14.761 поен.
Приноси на 10-годишње америчке државне хартије од вредности потонули су након извештаја о потрошачким ценама, одуставши од ранијих добитака, и крећу се око 1,344 посто.
Поред тога, пале су и цене нафте након информације да је Бела кућа позвала ОПЕК и њене савезнике да повећају производњу нафте како би подржали глобални опоравак од пандемије.
Фјучерси америчке нафте ВТИ ослабили су за више од 1,0 одсто на око 67,44 долара по барелу, а у истом проценту је пала и цена европске референтне нафте Брент на око 69,85 долара за барел.
Ројтерс извештава да се на силазној путањи налази и долар, после података о инфлацији, и да је према последњим расположивим подацима у паду за 0,,078 процената, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала