Дешава се то многима не само због поспаности већ због заборавности и расејаности, па приче с комшиницом, а вода у џезви се трипут смањи!
И шта већина углавном ради?
У највећем броју случајева само досипа нову воду у остатак прокључале и закувамо кафу. А то никако није добро радити, кажу нутриционисти.
Они наводе да ова навика није добра по наше здравље и требало би дефинитивно да је променимо, преноси портал 24седам.
Како кажу стручњаци, двоструким кувањем воде у њој се повећава арсен, нитрити и флуор, а чак и здрави минерали постају изузетно штетни.
Истраживања показују да је управо оваква вода прилично токсична јер велика количина арсена може да доведе и до тровања.
Такође, може се јавити дијабетес, проблеми са органима за варење и кардиоваскуларним системом.
Када је вода дуго изложена високој температури, нитрити се претварају у нитрозамине који су канцерогени.
Прочитајте још: