https://sputnikportal.rs/20210814/greska-koju-mnogi-ponavljaju-kada-kuvaju-tursku-kafu-a-moze-biti-kobna-po-zdravlje-1128460360.html
Грешка коју многи понављају када кувају турску кафу, а може бити кобна по здравље
Грешка коју многи понављају када кувају турску кафу, а може бити кобна по здравље
Sputnik Србија
Да ли вам се десило да ујутру полубудни ставите воду у џезву јер вам се пије турска кафа и заборавите на њу, па вода не само да проври већ се њена количина... 14.08.2021, Sputnik Србија
2021-08-14T19:05+0200
2021-08-14T19:05+0200
2021-08-26T03:15+0200
здравље
кафа
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111590/79/1115907941_0:0:2500:1407_1920x0_80_0_0_4418e708839821caf2b485fe92815d07.jpg
Дешава се то многима не само због поспаности већ због заборавности и расејаности, па приче с комшиницом, а вода у џезви се трипут смањи!И шта већина углавном ради?Они наводе да ова навика није добра по наше здравље и требало би дефинитивно да је променимо, преноси портал 24седам.Како кажу стручњаци, двоструким кувањем воде у њој се повећава арсен, нитрити и флуор, а чак и здрави минерали постају изузетно штетни.Такође, може се јавити дијабетес, проблеми са органима за варење и кардиоваскуларним системом.Када је вода дуго изложена високој температури, нитрити се претварају у нитрозамине који су канцерогени.Прочитајте још:
https://sputnikportal.rs/20210811/poskupljuje-kafa-cenovne-promene-nece-biti-male-1128361750.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111590/79/1115907941_337:0:2237:1425_1920x0_80_0_0_8cd3f5be51332bb04db837cd54a2cb32.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
здравље, кафа, друштво
Грешка коју многи понављају када кувају турску кафу, а може бити кобна по здравље
19:05 14.08.2021 (Освежено: 03:15 26.08.2021) Да ли вам се десило да ујутру полубудни ставите воду у џезву јер вам се пије турска кафа и заборавите на њу, па вода не само да проври већ се њена количина преполови?
Дешава се то многима не само због поспаности већ због заборавности и расејаности, па приче с комшиницом, а вода у џезви се трипут смањи!
И шта већина углавном ради?
У највећем броју случајева само досипа нову воду у остатак прокључале и закувамо кафу. А то никако није добро радити, кажу нутриционисти.
Они наводе да ова навика није добра по наше здравље и требало би дефинитивно да је променимо, преноси портал 24седам.
Како кажу стручњаци, двоструким кувањем воде у њој се повећава арсен, нитрити и флуор, а чак и здрави минерали постају изузетно штетни.
Истраживања показују да је управо оваква вода прилично токсична јер велика количина арсена може да доведе и до тровања.
Такође, може се јавити дијабетес, проблеми са органима за варење и кардиоваскуларним системом.
Када је вода дуго изложена високој температури, нитрити се претварају у нитрозамине који су канцерогени.