Криза у Авганистану

Погинуло 12 људи код аеродрома у Кабулу

Најмање 12 особа погинуло је на аеродрому у Кабулу или његовој околини од недеље када су талибани (организација забрањена у Русији) заузели град, а грађани похрлили да напусте Авганистан, саопштили су талибани.
Sputnik
Узрок њихове погибије су или испаљени меци или стампедо, рекао је представник талибана и позвао грађана који се још увек тискају пред капијама аеродрома, да оду кући ако немају исправна документа за путовања, преноси Ројтерс.
Аеродром у Кабулу је сад под контролом око 4.500 америчких војника, али све путеве који воде до терминала контролишу талибани који спречавају Авганистанце да дођу до аеродрома одакле западне земље спроводе евакуацију својих држављана и локалних сарадника.
Криза у Авганистану
Шеф руског Савета безбедности: САД за 20 година претвориле Авганистан у глобалну нарко лабораторију
Према наводима очевидаца, талибани су спречили људе да уђу у комплекс аеродрома, чак и оне који имају неопходна документа за путовања.
Сами талибани признали су да су пуцали у ваздух како би растерали окупљене људе испред аеродрома али је један неименовани њихов званичник рекао за Ројтерс да „немају намеру да повреде некога“, пренео је Танјуг.
Криза у Авганистану
5 Септембар 2022, 13:06
Коментар