СРБИЈА

Представници Српске листе са Вучићем, забринутост због претњи мерама реципроцитета

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са представницима Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији, који су изразили забринутост због најаве Приштине о одузимању регистарских ознака, као и претњи увођењем реципроцитета.
Sputnik
Током састанка у Београду истакнуто је да би такви кораци против Срба вратили политичко-безбедносну ситуацију на Kосову и Метохији десет година уназад.
Теме састанка биле су и кршење Бриселског споразума од стране приштинских власти, посебно кроз призму пресуде Ивану Тодосијевићу.
Челници Српске листе изразили су задовољство што је састанак одржан на Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Kако се наводи, они су информисали председника о свим проблемима у спровођењу, али и кршењу споразума који се тичу питања енергетике и правосуђа.
Председништво Српске листе и кандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Kосову и Метохији замолили су председника Вучића за додатну финансијску подршку српском народу на простору KиМ, као и за наставак пројеката важних за развој српских средина.
Додаје се да је Вучић обећао да ће размотрити могућности за додатну финансијску помоћ и да ће, поводом тога, у наредним данима одржати још један састанак са политичким и институционалним представницима српског народа са KиМ.
Вучић је пружио пуну подршку Српској листи и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Kосову и Метохији и истакао да само Српска листа окупља аутентичне представнике нашег народа на KиМ, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.
СРБИЈА
Курти прети Београду тужбом за наводни геноцид
Албанци збијају редове, али српски бедем неће пробити: Порука градоначелника Грачанице за Спутњик
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Коментар