Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Представници Српске листе са Вучићем, забринутост због претњи мерама реципроцитета

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПредседник Србије Александар Вучић са представницима Српске листе
Председник Србије Александар Вучић са представницима Српске листе - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је са представницима Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији, који су изразили забринутост због најаве Приштине о одузимању регистарских ознака, као и претњи увођењем реципроцитета.
Током састанка у Београду истакнуто је да би такви кораци против Срба вратили политичко-безбедносну ситуацију на Kосову и Метохији десет година уназад.
Теме састанка биле су и кршење Бриселског споразума од стране приштинских власти, посебно кроз призму пресуде Ивану Тодосијевићу.
Челници Српске листе изразили су задовољство што је састанак одржан на Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Kако се наводи, они су информисали председника о свим проблемима у спровођењу, али и кршењу споразума који се тичу питања енергетике и правосуђа.
Председништво Српске листе и кандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Kосову и Метохији замолили су председника Вучића за додатну финансијску подршку српском народу на простору KиМ, као и за наставак пројеката важних за развој српских средина.
Додаје се да је Вучић обећао да ће размотрити могућности за додатну финансијску помоћ и да ће, поводом тога, у наредним данима одржати још један састанак са политичким и институционалним представницима српског народа са KиМ.
Вучић је пружио пуну подршку Српској листи и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Kосову и Метохији и истакао да само Српска листа окупља аутентичне представнике нашег народа на KиМ, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
СРБИЈА
Курти прети Београду тужбом за наводни геноцид
Споменик Милошу Обилићу у Грачаници - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Албанци збијају редове, али српски бедем неће пробити: Порука градоначелника Грачанице за Спутњик
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала