РУСИЈА

Захарова: Региструјемо мешање Америке у наше изборе, али не правимо од тога пи-ар кампању

Званична Москва региструје мешање Америке у изборе за Думу али не прави од тога пи-ар кампању и не бави се „мегафонском дипломатијом“, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Sputnik
„Спремамо се за наше изборе који почињу већ сутра. Региструјемо мешање Америке. Не вичемо на сав глас о томе на сваком кораку, не правимо рекламну кампању, не бавимо се том истом ‘мегафонском дипломатијом’ којом су се бавили они, при томе то није дипломатија , већ битка без правила. Ми позивамо америчког амбасадора и дајемо му могућност да се упозна са чињеничном страном не само наших сумњи него и конкретних примедби“, рекла је Захарова у емисији „Велика игра“ на Првом каналу.
Она је истакла у да САД нису ни близу лидерске позиције у свету по питању демократије.
„Ако би сада постојала држава која би била идеална у смислу усаглашености са тим највишим нормама она би могла да подучава друге. Америка данас није ни близу позиције светског лидера , па и по питању демократије“, рекла је Захарова.
Према њеним речима, Америка је држава која јасно изнад свега ставља своје интересе – али не националне, него интересе лоби групе на власти - изнад људских права, међународног права, било каквог закона.
Избори за нови, петогодишњи сазив Думе, одржавају се од 17-19. септембра.
Коментар