- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Региструјемо мешање Америке у наше изборе, али не правимо од тога пи-ар кампању

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Пратите нас
Званична Москва региструје мешање Америке у изборе за Думу али не прави од тога пи-ар кампању и не бави се „мегафонском дипломатијом“, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Спремамо се за наше изборе који почињу већ сутра. Региструјемо мешање Америке. Не вичемо на сав глас о томе на сваком кораку, не правимо рекламну кампању, не бавимо се том истом ‘мегафонском дипломатијом’ којом су се бавили они, при томе то није дипломатија , већ битка без правила. Ми позивамо америчког амбасадора и дајемо му могућност да се упозна са чињеничном страном не само наших сумњи него и конкретних примедби“, рекла је Захарова у емисији „Велика игра“ на Првом каналу.
Она је истакла у да САД нису ни близу лидерске позиције у свету по питању демократије.
„Ако би сада постојала држава која би била идеална у смислу усаглашености са тим највишим нормама она би могла да подучава друге. Америка данас није ни близу позиције светског лидера , па и по питању демократије“, рекла је Захарова.
Према њеним речима, Америка је држава која јасно изнад свега ставља своје интересе – али не националне, него интересе лоби групе на власти - изнад људских права, међународног права, било каквог закона.
Избори за нови, петогодишњи сазив Думе, одржавају се од 17-19. септембра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала