СПОРТ

Циципасов трн у оку – Медведев: „Изненађен сам“

Грчки тенисер Стефанос Циципас имао је занимљив коментар о резултатима и успесима руског играча Данила Медведева, чиме је покушао да га „пецне“, али је на крају више испао љубоморан.
Sputnik
Медведев је на недавно завршеном УС опену први пут у каријери постао Гренд слем шампион савладавши Ђоковића са 3-0 у великом финалу.
Рус је у Њујорку само потврдио да његово време на врху тениског света тек долази, с обзиром да је већ неко време други тенисер света и да иза себе има низ освојених титула.
Ипак, Циципас, неко ко је као тинејџер био у јако добрим односима са Медведевом али сада више није, то не може да види.
Грк који се налази само позицију иза Медведева наставио је „рат“ са Русом који разним изјавама настављају обојица већ неко време, овог пута оспоривши Данилов стил игре.
(Не)пријатељство Медведева и Циципаса
„Не бих рекао да је његова игра досадна, али бих рекао да је једнодимензионална. Изненађен сам што успева да оствари овакве резултате са таквим стилом тениса“, рекао је Циципас.
Циципас је вероватно неретко изненађен с обзиром на учесталост успеха које бележи Медведев, али и то да је у осам међусобних дуела на АТП туру од Руса изгубио чак шест пута.
Медведев је, такође, успео да уради и оно што Циципас није – да освоји Гренд слем у финалу победивши Ђоковића, од којег је Стефанос изгубио у борби за трофеј Ролан Гароса.
Циципас већ месецима покушава да се наметне и стигне у центар пажње, али је то досад, уместо резултатима, чинио изјавама о Новаку Ђоковићу, вакцинацији и полемици о томе колико је времена тенисеру потребно за тоалет паузу током меча.
Нови скандал-мајстор је љут на све око себе, али – проблем је у њему
СПОРТ
Да ли је Федерер покушао да „сипа со“ на Ђоковићеву рану?
СПОРТ
Медведев говорио о Ђоковићу: „Немогуће је...“
СПОРТ
АТП хитно реагује – због Циципаса
Коментар