- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је Федерер покушао да „сипа со“ на Ђоковићеву рану?

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
Пратите нас
Швајцарски тенисер Роџер Федерер на занимљив начин је прокоментарисао неуспех Новака Ђоковића да дође до историјског успеха и освоји сва четири Гренд слема у једној години, чиме је натерао навијаче да се запитају да ли је уопште било потребно да ишта коментарише.
Федерер и Ђоковић су током каријера освојили по 20 Гренд слем титула, а само један од њих двојице је био надомак такозваног календарског слема.
Ђоковић је ове сезоне освојио прва три – Аустралијан опен, Ролан Гарос и Вимблдон – али није успео да комплетира календарски слем јер га је у финалу УС опена савладао Данил Медведев са 3-0 у сетовима.
У међувремену, четрдесетогодишњи Швајцарац се налазио код куће, опорављајући од још једне операције колена, треће за мање од две године.
Федерер већину времена у последњих неколико година проводи у свом дому, уз породицу, чешће снимајући рекламе него играјући тенис, због тога што у својим годинама има много мука са повредама.
Ипак, ни када је био на свом врхунцу није успевао ни да помисли да ће остварити оно на корак од чега је био Новак, пошто никада није био власник титуле на прва три Гренд слема у сезони истовремено.
Федерер јесте успео да неколико пута освоји три Слема у сезони, али никада није прва три, те никада није долазио у Њујорк са таквим притиском какав је имао Новак ове године, јер су сви од њега малтене очекивали титулу.
„Оно што је Новак остварио ове године је лудо“, рекао је Федерер, а онда покушао да посаветује Новака, наводно знајући шта је било потребно Ђоковићу да оствари успех који је желео, иако никада није био у његовој ситуацији.

„Потребна му је била и срећа. Потребни су му били и истрајност и снага“, додао је Роџер, потенцијално се скривено хвалећи тиме да је знао шта је недостајало Ђоковићу.

Током обраћања Швајцарац је, међутим, признао да Новаков сан о календарском слему није готов, те да ће исти успех имати шансу да оствари и наредне сезоне.
Једна од препрека би могао да му буде управо Федерер, али највероватније никад више на озбиљном нивоу, пошто тренутно није познато да ли ће се двадесетоструки ГС шампион уопште враћати на АТП турнеју.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Ђоковић није успео да уђе у историју, али – није крај
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
СПОРТ
Медведев говорио о Ђоковићу: „Немогуће је...“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
СПОРТ
Професорка објаснила зашто је у реду да Новак поломи рекет: „Прва или друга ноћ бомбардовања...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала