РУСИЈА

Кремљ упозорава: Путин ће мудро одговорити ако Америка као секиром удари на дух самита са Бајденом

У случају да Сједињене Америчке Државе уведу нови санкциони списак против руских држављана, одговорићемо мудро, упозорио је Песков.
Sputnik
„Не сумњам да ће председник Владимир Путин, који формулише наше главне спољнополитичке правце у складу са Уставом, као и увек, показати мудрост уколико то буде потребно“, рекао је он за телевизију „Русија 1“.
Према његовим речима, шеф руске државе је обавештен о покушају увођења нових санкција против Русије, као и о изјавама америчких конгресмена.
Међутим, портпарол руског председника изразио је наду да „таква глупост као што су нове антируске санкције“ неће заживети јер ће, како каже, у супротном, попут ударца секиром нанети огромну штету „духу и атмосфери“ руско-америчког самита у Женеви.
„Наравно, желим да се надам да такве глупости уопште неће бити, јер другачије то не може да се окарактерише. Надам се и да неће бити непромишљено као секиром нанета штета духу и атмосфери Женеве, притом разорна“, каже Песков.

Америчка мода: Што горе причаш о Русији, већи си патриота

Мода међу америчким парламентарцима да подигну своје рејтинге распиривањем русофобије не нестаје, иако то штети „духу и атмосфери Женеве“, сматра Песков.
„Знамо да је у Америци, нажалост, година непролазна мода да се рејтинг подигне распиривањем русофобије. Односно, говорећи што је могуће лошије о Русији, сматрају те већим патриотом“, истакао је портпарол.
Одбор за регулативе Представничког дома Конгреса САД одобрио је раније нацрт закона којим се препоручује увођење санкција против 35 руских званичника, бизнисмена и новинара који су, према процени Вашингтона, умешани у кршење људских права.
На удару су се нашли, између осталих, главна уредница агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан, премијер Михаил Мишустин, портпарол Кремља Дмитриј Песков, директор ФСБ-а Александар Бортњиков.
РУСИЈА
Москва о најави нових антируских санкција: Америци фале кадрови са свешћу о руској реалности
Коментар