- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ упозорава: Путин ће мудро одговорити ако Америка као секиром удари на дух самита са Бајденом

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
Пратите нас
У случају да Сједињене Америчке Државе уведу нови санкциони списак против руских држављана, одговорићемо мудро, упозорио је Песков.
„Не сумњам да ће председник Владимир Путин, који формулише наше главне спољнополитичке правце у складу са Уставом, као и увек, показати мудрост уколико то буде потребно“, рекао је он за телевизију „Русија 1“.
Према његовим речима, шеф руске државе је обавештен о покушају увођења нових санкција против Русије, као и о изјавама америчких конгресмена.
Међутим, портпарол руског председника изразио је наду да „таква глупост као што су нове антируске санкције“ неће заживети јер ће, како каже, у супротном, попут ударца секиром нанети огромну штету „духу и атмосфери“ руско-америчког самита у Женеви.
„Наравно, желим да се надам да такве глупости уопште неће бити, јер другачије то не може да се окарактерише. Надам се и да неће бити непромишљено као секиром нанета штета духу и атмосфери Женеве, притом разорна“, каже Песков.

Америчка мода: Што горе причаш о Русији, већи си патриота

Мода међу америчким парламентарцима да подигну своје рејтинге распиривањем русофобије не нестаје, иако то штети „духу и атмосфери Женеве“, сматра Песков.
„Знамо да је у Америци, нажалост, година непролазна мода да се рејтинг подигне распиривањем русофобије. Односно, говорећи што је могуће лошије о Русији, сматрају те већим патриотом“, истакао је портпарол.
Одбор за регулативе Представничког дома Конгреса САД одобрио је раније нацрт закона којим се препоручује увођење санкција против 35 руских званичника, бизнисмена и новинара који су, према процени Вашингтона, умешани у кршење људских права.
На удару су се нашли, између осталих, главна уредница агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан, премијер Михаил Мишустин, портпарол Кремља Дмитриј Песков, директор ФСБ-а Александар Бортњиков.
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
РУСИЈА
Москва о најави нових антируских санкција: Америци фале кадрови са свешћу о руској реалности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала