СПОРТ

Канађанин тражио изузеће од вакцинације због религије – Американци му рекли „не“

Канадски кошаркаш Ендрју Вигинс одбија да се вакцинише, па због тога, како ствари стоје, наредне сезоне неће моћи да учествује у утакмицама својих Голден Стејт Вориорса на домаћем паркету, јер му је НБА лига одбила изузеће из религијских разлога.
Sputnik
Вигинс је један од многих НБА кошаркаша који нису прихватили вакцине против вируса корона, те и даље одбијају имунизацију.
Двадесетшестогодишњи кошаркаш Голден Стејта при томе није имао среће, јер је НБА лига непосредно пред почетак сезоне објавила да ће учесници лигашких утакмица морати да прате рестрикције о корони које имају америчке државе у којима се исте одржавају.
Засад највећи проблем за невакцинисане кошаркаше представљају Њујорк и Сан Франциско, у којем Голден Стејт игра домаће утакмице, а где је обавезно бити вакцинисан за све велике (уједно и спортске) манифестације у затвореном.
Упркос томе, Вигинс не планира да се вакцинише, а најновије лоше информације за њега, екипу и навијаче дошле су јер је лига одлучила да одбије захтев да се не вакцинише из религијских разлога.
„НБА лига је размотрила и одбила захтев Ендрјуа Вигинса да добије религијско изузеће од правилника министарства здравља Сан Франциска, према којем сви учесници великих манифестација у затвореном од 12 или више година морају да буду вакцинисани“, наводи се у саопштењу лиге и додаје:
„Вигинс неће моћи да наступа за Вориорсе на домаћем терену све док не испуни захтеве града о вакцинацији“.
Подсетимо, Вигинс је претходно рекао новинарима да се неће вакцинисати „уколико на то не буде приморан“, али тренутно остаје непознато да ли ће га на имунизацију натерати оваква одлука НБА лиге.
Уколико одлучи да се не вакцинише може да изгуби по око 350.000 долара по пропуштеној утакмици.
СПОРТ
Зарађује 33 милиона годишње, али – одбија да игра!
СПОРТ
„Оде кући, пије пиво, јаше коње... Он је природно невероватан“
Дошао у Америку и запрепастио се: „Неко нема да једе, а некоме родитељи не купе нова кола”
Коментар