- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Оде кући, пије пиво, јаше коње... Он је природно невероватан“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Саиграчи Николе Јокића, најбољег НБА кошаркаша, Мајкл Портер јуниор, и новајлија у Денверу Нашон Боунс Хајланд пред нову сезону најјаче кошаркашке лиге на свету говорили су о томе колико је невероватан српски ас.
Приближава се почетак нове НБА сезоне, а са тим се појачавају и очекивања у Денвер Нагетсима, тиму који има МВП-а лиге, Николу Јокића.
Мајкл Портер јуниор игра на позицији крила, а у Денвер је стигао 2018. године као 14. пик на НБА драфту.
Портер добро познаје Јокића, а заједно су имали и неке од најлепших акција Нагетса претходне сезоне.
Американац је у подкасту Џеј Џеј Родика испричао је да када је стигао у Денвер није знао много о Јокићу.
Када са упознао Јокића, био је дебео. Када сам га први пут видео, дошао је у теретану по мом доласку у Денвер и дошао је да се упознамо. Видео сам да је добар момак, али нисам знао много тога о њему, јер нисам гледао Нагетсе“, открио је Портер.
Како је време одмицало, Американац је видео да је Србин одличан играч, али му је било потребно да чује и од осталих саиграча по чему је Никола тако посебан.
„Чекао сам онда... Никад нисам видео некога као што је Јокић. Јако је чудно. Он је чудан тип, пре меча ће играти игрице на телефону. Мислим да сада води више рачуна о свом здрављу, али пре тога сам чуо да после сезоне оде кући, пије пиво, јаше коње и после се пред сезону врати у форму. Он је природно невероватан“, објаснио је Портер јуниор.
Док није увидео колико је Србин доминантан на паркету, нови саиграчи су му упорно објашњавали шта је Јокић у стању да уради.
„Био је он добар и раније, само не као сада. Кад смо завршили тренинг на кампу, гледао сам како игра, али и Мејсон Пламли је играо слично. Питао сам се зашто Јокић игра пре Пламлија. А онда су ми саиграчи рекли: Не, он кад хоће убациће 40 поена за вече, кад не би стално додавао, него кад би само гледао да даје поене“,, присетио се Јокићев саиграч.
„Мислио сам ма нема шансе, али рекли су: Чекај да почне сезона“, открио је Американац.
Сезона је почела, Јокић је и тада бриљирао, а онда је претходне сезоне стигла и потврда о томе колико је невероватан. Никола Јокић постао је МВП НБА лиге.
Сада је Денвер поново добио новајлију који је такође пред почетак сезоне тренирао са српским асом.
Нагетсе је појачао Нашон Боунс Хајланд, који је стигао као 26. пик, а медијима је већ причао о Јокићу.
„Играо сам са Јокићем у тиму на тренинзима и нисмо губили. Изгледало је као у игрици. Могла је одмах да се осети конекција, кликнуло је једноставно. Онда су ми променили тим јер нам је било превише лако“, испричао је Хајланд.
Иако је „Џокер“ најбољи играч НБА лиге, новајлија у Денверу није стекао утисак да Јокић сада има другачији приступ игри.
Никада не бисте знали да је то човек који је постао МВП. Само је довољно видети начин на који се он односи, како игра на тренинзима и како делује као да се бори за нову титулу или уговор“, одушевљен је 21-годишњак.
Ипак, колико год саиграчи да су одушевљени, српски ас према анкетама које се баве тиме ко би могао да буде најефикаснији у наредној сезони Јокић није ни у првих пет.
Нова НБА сезона стартује 19. октобра, док ускоро почињу припреме у тренинг камповима.
Никола Јокић и Хуанћно Ернангомес - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
СПОРТ
Никола Јокић као Иван Драго /видео/
Оу Џеј Мејо - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
СПОРТ
Прогнани Американац тражи спас у Русији
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
СПОРТ
„Мораш да изабереш како ће Јокић да те убије“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала