РУСИЈА

Како је лисица уплашила посетиоце Сретењског манастира у Москви /видео/

Лисица која се нашла на територији Сретењског манастира у Москви није опасна за људе, изјавио је за Спутњик начелник одељења за очување и заштиту животне средине града Сергеј Бурмистров.
Sputnik

„Од раног јутра се на територији Сретењског манастира налази лисица, с обзиром да нису успели да је ухвате у манастиру позвали су специјалну службу. На лице места је дошао специјални одред за хитне случајеве и покушавају да улове животињу“, наводи се у саопштењу.

У манастиру су навели да никада нису имали лисице и да је највероватније то нечија домаћа лисица.
„Пишу да се неко уплашио, али највише се уплашила лисица коју је сто људи пратило телефонима. Она је главна жртва“, рекли су у манастиру.

„То је млада и радознала лисица зато се тако и понаша. Она не представља никакву опасност за околину. У случају да је улове, планирамо да је узмемо у наш Центар за дивље животиње и да је пустимо на њену природну територију“, рекао је Бурмистров.

Раније се у медијима појавила информација да се на територији манастира од раног јутра налази лисица која плаши посетиоце, па су свештеници позвали специјалну службу како би уловила животињу.
ДРУШТВО
Најспорија животиња на свету која може да окрене главу за 270 степени
Коментар