- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Како је лисица уплашила посетиоце Сретењског манастира у Москви /видео/

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаЛисица
Лисица - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Лисица која се нашла на територији Сретењског манастира у Москви није опасна за људе, изјавио је за Спутњик начелник одељења за очување и заштиту животне средине града Сергеј Бурмистров.

„Од раног јутра се на територији Сретењског манастира налази лисица, с обзиром да нису успели да је ухвате у манастиру позвали су специјалну службу. На лице места је дошао специјални одред за хитне случајеве и покушавају да улове животињу“, наводи се у саопштењу.

У манастиру су навели да никада нису имали лисице и да је највероватније то нечија домаћа лисица.
„Пишу да се неко уплашио, али највише се уплашила лисица коју је сто људи пратило телефонима. Она је главна жртва“, рекли су у манастиру.

„То је млада и радознала лисица зато се тако и понаша. Она не представља никакву опасност за околину. У случају да је улове, планирамо да је узмемо у наш Центар за дивље животиње и да је пустимо на њену природну територију“, рекао је Бурмистров.

Раније се у медијима појавила информација да се на територији манастира од раног јутра налази лисица која плаши посетиоце, па су свештеници позвали специјалну службу како би уловила животињу.
Лењивац - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
ДРУШТВО
Најспорија животиња на свету која може да окрене главу за 270 степени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала