ЕКОНОМИЈА

Промене на црној листи пореских рајева ЕУ: Три државе прелазе на "сиву листу"

Министри финансија Европске уније требало би да следеће недеље уклоне Сејшеле, Доминику и Ангвилу са "црне листе" пореских рајева, судећи према документима у које је Ројтерс имао увид, док захтев Панаме за брисањем са те листе није уродио плодом.
Sputnik
Порески стручњаци ЕУ препоручили су уклањање карипског острва Доминика, британске карипске територије Ангвила и Сејшела са "црне листе", углавном због тога што су се обавезале да ће спровести додатни преглед својих пореских система са Глобалним форумом за транспарентност и размену информација у пореске сврхе, водећим међународним телом за избегавање плаћања пореза, показују документи.
Очекује се да ће три јурисдикције бити премештене на европску "сиву листу", на којој се налазе земље које су показале посвећеност пореским реформама, наводи се у једном документу, пренео је Блиц.
Ова листа је установљена 2017. године ради сузбијања распрострањене утаје пореза, а периодично се ажурира ради уклањања или додавања јурисдикција у зависности од њихових пореских реформи.
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Коментар