- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Промене на црној листи пореских рајева ЕУ: Три државе прелазе на "сиву листу"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава Европске уније у згради Савета Европе у Стразбуру
Застава Европске уније у згради Савета Европе у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Министри финансија Европске уније требало би да следеће недеље уклоне Сејшеле, Доминику и Ангвилу са "црне листе" пореских рајева, судећи према документима у које је Ројтерс имао увид, док захтев Панаме за брисањем са те листе није уродио плодом.
Порески стручњаци ЕУ препоручили су уклањање карипског острва Доминика, британске карипске територије Ангвила и Сејшела са "црне листе", углавном због тога што су се обавезале да ће спровести додатни преглед својих пореских система са Глобалним форумом за транспарентност и размену информација у пореске сврхе, водећим међународним телом за избегавање плаћања пореза, показују документи.
Очекује се да ће три јурисдикције бити премештене на европску "сиву листу", на којој се налазе земље које су показале посвећеност пореским реформама, наводи се у једном документу, пренео је Блиц.
Ова листа је установљена 2017. године ради сузбијања распрострањене утаје пореза, а периодично се ажурира ради уклањања или додавања јурисдикција у зависности од њихових пореских реформи.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала