СПОРТ

Ни Батистута, ни Руи Кошта – већ Душан!

Српски фудбалер Душан Влаховић на столу има нови уговор од Фиорентине, већи од оног који су имале легенде клуба из Фиренце као што су Батистута и Руи Кошта.
Sputnik
Сага око новог клуба Душана Влаховића не престаје ни након завршетка прелазног рока, током којег се српски нападач одлучио да остане у Серији А, иако су се за њега интересовали многи европски гиганти.
Фиорентина је наводно одбила чак око 70 милиона евра за репрезентативца Србије, а ни сам Влаховић није желео да оде из клуба.
Ипак, његов уговор истиче оног тамо лета, па због тога Виола жели да се осигура и да што је пре могуће продужи сарадњу, јер, уколико то не уради, већ у јануару 2023. ће остали клубови моћи да му понуде предуговор да га доведу без обештећења.
Због тога је председник Фиорентине Роко Комисо 21-годишњем Београђанину брже-боље понудио нови уговор, и то не било какав.
„Не знам да ли ће Влаховић потписати нови уговор. Понудили смо му 40 милиона евра бруто зараде у наредних пет година“, открио је Комисо за италијанске медије.
Уколико би се Влаховић одлучио за потписивање овог уговора, постао би најплаћенији фудбалер у историји Фиорентине, према речима председника.
„То би био највећи уговор у историји Фиорентине. Већи од Батистутиног и Руи Коштиног. Он доста ризикује, а ја постајем нервозан...“, додао је Комисо.
Влаховић је овакав уговор заслужио феноменалним партијама у Серији А прошле сезоне, где је на 37 мечева постигао 21 гол.
Нову годину је почео фуриозно па у првих шест утакмица има четири гола у лиги, док је на једном мечу у Купу два пута затресао мрежу противника.
Фиорентина се тренутно налази на петом месту Серије А, а останак у Фиренци нашем репрезентативцу не би загарантовао играње ни Лиги Европе, а камоли у Лиги шампиона, пошто Виола није један од фаворита за прва четири места.
Такође, многи клубови би вероватно могли и желели да му понуде уговор какав му тренутно нуди Фиорентина, те је пред Влаховићем дефинитивно веома битна професионална, али и животна одлука.
„Покрадени смо, срамота!“ – Италија „гори“ због контроверзног Турчина /фото, видео/
Без „динара“ и са тетоважом која значи све – ко је момак који је шокирао свет? /фото, видео/
Србин је упозорио – сада су и Шпанци жртве: „Чему служи провера када не признају грешке?!“
Коментар