СПОРТ

„Кики, јер ми је важно“: Русов тренер се бори за живот Хрвата

Жил Сервара, тренер Данила Медведева на тренингу се појавио у специјалној мајици како би пружио подршку Кристијану Шнајдеру, свом колеги који је тренирао Олгу Даниловић, српску тенисерку.
Sputnik
Сервара је на терен изашао у мајици на којој пише „Кики, јер ми је важно“, како би пружио подршку познатом стручњаку који болује од рака.
Шнајдер је био тренер Борне Ћорића, а током Аустралијан опена и тренер Олге Даниловић.
Међутим управо за време првог Гренд слема у години Хрвату је позлило и рак, за који се претходно мислило да је излечен, се вратио.
Хрватском стручњаку болест је дијагностикована 2019. године док је тренирао Борну Ћорић, а након операције тумор је нестао.
Међутим, две године касније када је српску тенисерку довео до највећег успеха у каријери Шнајдеру је дијагностикован тумор абдомена, а хемотерапија још увек траје.
За излечење тешке болести тренер нема довољно материјалних средстава, па је тако Сервара одлучио да покуша да окупи колеге и помогне Шнајдеру.
„Почео сам да размишљам, добра енергија влада међу тренерима посебно на мушкој страни. Састајемо се стално на свим турнирима. Размишљао сам ако је један од тренера у невољи да ли су ти пријатељски односи дубоки или само лажни и површни? Зато сам почео да се борим за Кикија , да му пружим помоћ и питам остале тренере да му помогну“, објаснио је тренер руског аса.
Сервара нема намеру да престане да помаже колеги, а мајица натписом је тек почетак његове акције.
„Желим да наставим да му помажем. Да пронађем решења, да му дам наду, енергију и пружим подршку. Такође и да му дам новац да сакупи за лечење како би спасио живот“, емотивно је објаснио Жил Сервара.
СПОРТ
Шта заправо значи порука коју је упутио Федерер
СПОРТ
„Новак је пробао да уради немогуће“
СПОРТ
Надал позвао Федерера: „Било би невероватно...“
Коментар