- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта заправо значи порука коју је упутио Федерер

© AP Photo / Halden KrogРафаел Надал и Роџер Федерер у загљају
Рафаел Надал и Роџер Федерер у загљају - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Чињеница да су Роџер Федерер и Рафаел Надал прерано завршили такмичарску сезону, као и њихове изјаве у вези са наредним издањем недавно окончаног Лејвер купа воде само ка једном закључку – двојица великих тенисера близу су краја, али то неће објавити на званичан начин. Ипак, Федерер је окончање такмичарске каријере најавио, између редова.
Федерер и Надал ходају на штакама, боре се са тешким и хроничним повредама, а датум повратка на терен је више него неизвестан.
Притом, године у којима се налазе додају нови ниво сумње на то да су каријере двојице великана белог спорта на самом крају, али они крај не помињу.
Ипак, помиње се нешто друго...
„Роџере, шта кажеш на дублове следеће године?“, написао је Надал.
Убрзо је стигао и одговор од Швајцарца.
„Окупљање старог дуа Федал у Лондону би било невероватно“, јавио се Федерер.
Рањени лавови светског тениса су у последњим месецима продубили своје пријатељство – спојиле су их исте „муке“, повреде, године, али и Новак Ђоковић, који има више шансе од обојице да освоји рекордни 21. Гренд слем трофеј.
Лејвер куп је, из неког разлога, постао главна тема у тениском свету, а причи се придружио човек који је на силу угураван у „велику четворку“ – Енди Мари.
„Свиђа ми се тај догађај, мислим да је то добар шоу за наш спорт. Ако ми ренкинг буде дозволио, размотрићу да заиграм следеће године“, навео је Мари.
Лејвер куп је такмичење тимова, у актуелном формату играју тим света и тим Европе, а постоји дилема о томе да ли је такав турнир легитиман за АТП трку и генерално такмичење тенисера, пошто је у суштини – тимско.
Најпоштеније би се могло рећи да се ради о егзибицији и то је кључна реч у целој причи.
Надал и Федерер не желе да прогласе крај каријера, иако је сасвим јасно да они на наредним Гренд слем турнирима, осим евентуално Шпанац на Ролан Гаросу, немају велике шансе, имајући у виду да нова генерација, предвођена Данилом Медведевим, Александром Зверевим, Стефаносом Циципасом, стиже на највиши ниво невероватном брзином и у наредној години ће покушати да преузме примат од велике тројке.
Да је Федерер на корак од претварања себе у егзибиционог тенисера, потврдио је и последњом изјавом.
„Навијачи заиста мени значе много, али ја не желим да злостављам своје тело. Ја и даље желим да играм егзибиционе мечеве и да идем на места на којима нисам раније био. Али, желим да будем и уз своју децу и да скијам“, истакао је Федерер.
Игром речима Швајцарац је јасно ставио до знања да се од њега не може очекивати такмичарски тенис, бар не у мери коју би желели његови навијачи, али остаје једно питање – зашто он, а са њим и Надал, не кажу једноставно да је крај када је већ извесно да јесте?
Како ствари сада стоје, они ће покушати још једном, пошто се опораве од повреда, ако уопште успеју то да ураде јер смо видели како је Федерер изгледао у покушају претходног враћања, док је код Надала повреда хроничне природе и питање је колико његово тело може да трпи напоре.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СПОРТ
„Новак је пробао да уради немогуће“
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СПОРТ
Федерер на штакама поручио: „Новак не зна у каквом смо стању Рафаел и ја“ /видео/
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СПОРТ
„Надал се враћа и може да победи Новака”
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала