СПОРТ

Албанци се „перу“ после инцидента – кривицу свалили на Пољаке и „неколико појединаца“

Фудбалски савез Албаније огласио се поводом нереда на квалификационој утакмици те репрезентације са Пољском у Тирани и осудио како своје, тако и гостујуће навијаче, на које је свалио већи део кривице поменутог инцидента.
Sputnik
Навијачи репрезентације Албаније и такозваног Косова претходних дана окупирали су медијску пажњу нередима које су правили на квалификацијама за Светско првенство.
Након што су на утакмици са Шведском, навијачи такозваног Косова развили транспарент „Косово је Албанија“, уследило је срамно понашање у Тирани када су Албанцима у госте стигли Пољаци.
СПОРТ
„Косово је Албанија“ – срамна провокација навијача тзв. Косова у Шведској /фото/
Карол Свидјерски постигао је гол за Пољску у 77. минуту, а албанске навијаче је у том моменту нешто наљутило па су почели да бацају пластичне флаше на гостујуће фудбалере, због чега је утакмица прекинута.
Из Фудбалског савеза Албаније објавили су саопштење у којем се осуђује понашање „неколицине навијача“ , али и провокације Пољака.
„Имали смо 22 хиљаде гледалаца и неколико појединаца који су уништили све што је екипа добро направила. Немамо проблематичне навијаче ни историју проблема са њима. Морамо да кажемо да су инциденту значајно допринели навијачи Пољске сталним провокацијама и агресивним понашањем“, наводе из Албаније.
СПОРТ
„Да су Срби ово урадили Албанцима...“ /фото/
Иако тврде да су гостујући навијачи допринели нередима, ФИФА је донела одлуку и покренула поступак против Фудбалског савеза Албаније.
СПОРТ
Енглеска бруји због речи Бечлије из Звезде: „Доживео сам шок, често смо пили...“
СПОРТ
Српска деца му нису ваљала и сада је бивши
СПОРТ
Да ли је ово решење за Блиски исток: „Зашто да не сањамо?“
Коментар