- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је ово решење за Блиски исток: „Зашто да не сањамо?“

© AP Photo / Peter DejongПредседник ФИФА Ђани Инфантино
Председник ФИФА Ђани Инфантино - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Председник ФИФА Ђани Инфантино предложио је да Светско првенство у фудбалу 2030. године буде одржано у Израелу и суседним земљама, укључујући и Палестину.
Наредни Мундијал биће одржан у Катару 2022. године, а а већ су се појавиле заједничке кандидатуре за СП 2030 године, те би према писању светских медија првенство поново могло у тај регион.
Првенство света 2026. године биће одржано у Сједињеним Америчким Државама, Канади и Мексику, а биће то први пут да ће се надметати 48 репрезентација.
Увелико се прича и о Мундијалу 2030. године, где је први човек Међународне куће фудбала (ФИФА) Ђани Инфантино поручио да не види ништа спорно да организација буде поверена Блиском истоку како би се поменути регион ујединио и помирио, бар на неко време.
„Зашто не можемо да сањамо о Светском првенству у Израелу и суседним земљама? С обзиром на потписвање Абрахамског споразума (Уједињени Арапски Емирати и Бахреин потписали за Израелом), зашто не бисмо одржали турнир у Израелу и суседним земљама Блиског истока, укључујући и Палестину?“, изјавио је Инфантино после састанка са израелским премијером Нафталијем Бенетом.
Подсетимо, Ђани Инфантино један је од заговорника идеје да Мундијал буде одржан на сваке две године, уместо на четири, што је тренутно случај.
Валери Карпин - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
СПОРТ
Човек који је Русији донео игру и песму /видео/
Сукоб полиције и хулигана - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
Преседан – Енглези и Мађари заменили улоге?! /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала