СПОРТ

ЕА губи ексклузивно партнерство од ФИФА – објашњено и зашто

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) планира да прекине дугогодишње ексклузивно партнерство са компанијом за видео-игрице Електроник Артс (ЕА).
Sputnik
ФИФА је издала саопштење у којем се наводи да разматра промену приступа еспорту и гејминг индустрији, те да жели да прошири доступност изван граница Електроник Артса.
„Гејминг и еспорт су једни од најбрже растућих индустрија на планети, нове разноразне игрице се константно праве. Због тога мислимо да је од круцијалног значаја да ФИФА и њени деоничари максимално искористе све прилике које ће се у будућности указати љубитељима фудбала и гејминга“, наведено је у саопштењу.
ФИФА је ступила у контакт са великим бројем компанија којима би дала права на коришћење свог имена, чиме би ЕА изгубио ексклузивно партнерство.
„ФИФА узбуђује будућност гејминга и еспорта везаног за фудбал и јасно нам је да о свему томе мора да одлучује више од једне једине стране. Технолошке компаније се већ неко време активно надмећу у жељи да буду партнери ФИФА на својим платформама и током највећих турнира. Такође, ФИФА је контактирала разне играче, програмере, инвеститоре и аналитичаре како би изградила дугорочан план везан за гејминг, еспорт и сектор интерактивне забаве“, додаје се.
Иако се нико из ЕА још није огласио поводом саопштења ФИФА, из изјаве генералног менаџера Кема Вебера се може закључити да и та компанија већ размишља у другом правцу.
„Разматрамо идеју да преименујемо све фудбалске игрице ЕА спорта“, навео је Вебер.
ФИФА задала снажан ударац себичним богаташима
СПОРТ
Путин честитао руским гејмерима на освајању Светског првенства
СПОРТ
Звезда изгубила на суду – уследио ултиматум ФИФА
Коментар