- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

ЕА губи ексклузивно партнерство од ФИФА – објашњено и зашто

© Заявочный комитет "Россия - 2018" / Уђи у базу фотографијаГаспром-арена у Санкт Петербургу
Гаспром-арена у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Међународна фудбалска федерација (ФИФА) планира да прекине дугогодишње ексклузивно партнерство са компанијом за видео-игрице Електроник Артс (ЕА).
ФИФА је издала саопштење у којем се наводи да разматра промену приступа еспорту и гејминг индустрији, те да жели да прошири доступност изван граница Електроник Артса.
„Гејминг и еспорт су једни од најбрже растућих индустрија на планети, нове разноразне игрице се константно праве. Због тога мислимо да је од круцијалног значаја да ФИФА и њени деоничари максимално искористе све прилике које ће се у будућности указати љубитељима фудбала и гејминга“, наведено је у саопштењу.
ФИФА је ступила у контакт са великим бројем компанија којима би дала права на коришћење свог имена, чиме би ЕА изгубио ексклузивно партнерство.
„ФИФА узбуђује будућност гејминга и еспорта везаног за фудбал и јасно нам је да о свему томе мора да одлучује више од једне једине стране. Технолошке компаније се већ неко време активно надмећу у жељи да буду партнери ФИФА на својим платформама и током највећих турнира. Такође, ФИФА је контактирала разне играче, програмере, инвеститоре и аналитичаре како би изградила дугорочан план везан за гејминг, еспорт и сектор интерактивне забаве“, додаје се.
Иако се нико из ЕА још није огласио поводом саопштења ФИФА, из изјаве генералног менаџера Кема Вебера се може закључити да и та компанија већ размишља у другом правцу.
„Разматрамо идеју да преименујемо све фудбалске игрице ЕА спорта“, навео је Вебер.
Председник ФИФА Ђани Инфантино - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
ФИФА задала снажан ударац себичним богаташима
Президент России Владимир Путин в формате видеоконференции принимает участие в торжественной церемонии по случаю начала сооружения третьего энергоблока АЭС Аккую в турецкой провинции Мерсин - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
СПОРТ
Путин честитао руским гејмерима на освајању Светског првенства
Поглед на северну трибину стадиона ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
СПОРТ
Звезда изгубила на суду – уследио ултиматум ФИФА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала